Valg av sykkel og utstyr

Nå begynner jeg å tilpasse meg tidsforskjellen. Hjalp også litt med vintertid og tilbakestilling av klokka. Syntes vanligvis det er noe tull, men denne gangen var det greit he-he.

I dag kommer barn og barnebarn hit på pizza, gjett om jeg gleder meg? JA…..

Dagens tema sykkel og utstyr

Valg av sykkel:
Når en velger sykkel så er det viktig å tenke bruksområde. Dette gjelder enten om du legger ut på korte eller lengre turer, for trening eller konkurranse.
Mitt valg i forhold til denne turen ble en Hard Rocx Gravel. Jeg ønsket en sykkel med bukkestyre som rullet lett på asfalt og i tillegg egnet seg til grusveier.
De som ønsker rett styre fremfor bukkestyre så fins det sykler med samme egenskaper, som den jeg valgte til Thailand turen.

Racer eller Gravel/cyclocross? Jeg vil påstå at de fleste burde velge en Gravel/cyclocross sykkel fremfor en racer. Min begrunnelse for dette er at bruksområdet blir mye videre. Du kan sykle på asfaltveier, ta av på grusveier og få langt større frihet. Mulighet også og komme seg vekk fra biltrafikk og inn på rolige skogsbilveier.
Dekkvalg blir da avgjørende, litt større dekk eks: 33-37 bredde som egner seg til forskjellige underlag. Ruller bra på asfalt og i tillegg mye mer behagelig og komfort.
En del av disse syklene kommer med singeldrev, det vil si ikke krankgir (en skive foran), med kassett bak som har større spenn. En fordel i de fleste tilfeller og så tilbake til mitt motto: det enkleste er ofte det beste.
Ønsker du å sykle tur-ritt som eks: Trondheim-Oslo eller Jotunheimen rundt så setter du på 28mm asfaltdekk. Hjulene er ved siden av ramma det som er viktigst på sykkelen. Sykler du aktivt og konkurrerer på et høyt nivå er det selvfølgelig noe annet, der små detaljer blir viktig.

Klær og utstyr:
Viktig: ull mot kroppen, vindtett og vannavstøtende.
Ull isolerer, holder på varmen, transporterer fuktighet og tørker fort.
Skoene snøres løst på lengre turer. Ull sokk og god plass i sykkelskoene er viktig. Føttene hovner opp og blodsirkulasjon kan bli dårlig. Da vil du fryse, kan også få store smerter ved bruk av trange sko. Overtrekk bør en ha. Jeg bruker plast bærepose utenpå skoa og under skoovertrekk ved regnvær. På hendene bruker jeg vanlige sykkelhansker. Når det blir kaldt har jeg overtrekksvotter som er vanntett og med god plass. Har blitt overrasket av dårlig og kaldt vær uten å ha med vottene, da har jeg puttet hendene i plastpose og det funker.
Ikke kle på deg før mye, skal være litt grøssent når jeg starter, da har jeg riktig med klær på meg.
Ikke mye klær med riktig klær.

Lykke til med valg av sykkel og klær og god tur kort eller lang.

Sykkelhilsen fra Terje