Hokksund – Thailand

Kilde: Drammens tidene – journalist Jan Rasmussen.

2012 ble denne turen gjennomført.

Syklet 630 mil på 43 dager (fikk ikke syklet i Aserbajdsjan). Snitt fart på 20,41kmt, snitt på 14 mil pr.dag, gikk ned ca 20kg.

Vi startet 3 sykkelkompiser sammen, men fra Moskva ble jeg alene på turen mot Bangkok.

Ekstremtur med kulde på minus 12 til varme på pluss 50. Snø, sludd, varme i ørkenen, ekstreme vindkast, høyde mot Tibet m.m.

Dette ble en tur med opplevelser for livet jeg aldri vil glemme. Til tider med livet som innsats. Kulturforskjeller, vennlige og hjelpsomme mennesker, mennesker som ville robbe deg, natur på godt og vondt, enormt mange mennesker noen steder (Kina), ensomhet. Til tider lite mat og drikke.

En tur jeg stadig tenker tilbake på.

Sammen med to kamerater setter han seg på sykkelen i Hokksund med retning Thailand i mars 2012. De har alle samlet opp alt av ferier og permisjoner slik at de kan bruke tre måneder på å nå målet. Da de kommer frem vil de ha syklet i ti land.

3000 meters høyde

– Vi har sendt en del mailer i forsøk på å få tillatelse til å kjøre over bruene til Danmark, men det har vi ikke fått. Derfor må vi ta ferga, forklarer han. Planleggingen er allerede godt i gang, for et så stort prosjekt krever mye forarbeid. Gutta begynner siste uka i mars og tar ferga fra Larvik til Danmark.

Videre sykler de gjennom Tyskland, Polen og Hviterussland til Russland. Etter det følger Kasakhstan, Kina og Laos før de kommer frem til Thailand.

– Kina kan bli utfordrende. Det er mye fjell og vi må nok opp i 3000 meters høyde. Hvor mange mil vi kommer til å sykle hver dag er det umulig å si. Det vil variere veldig med være og terrenget. Vi kjører etter klokka – ti timer hver dag med matpause hver tredje time, sier Kolbjørnsen.

Risiko

– Jeg har en del erfaring med langturer og tenker ofte at ”dette er siste gang”. Men det blir alltids noe mer. Det er del risiko. Vi må regne med litt matforgiftning og betennelser, at vi kan bli syke. Og vi må ta høyde for å bli robbet. Men vi stopper ikke av det, smiler han.

Terje Kolbjørnsen og Magnus Bermingrud startet lørdag 31. mars 2012 på sykkelturen fra Krokstadelva til Bangkok i Thailand.

Turen er på 14.000 kilometer.

De har alt utstyret lastet på syklene som veier 50 kilo.

Magnus har pga. vonde knær tatt en pause i Moskva, Terje sykler videre alene.

Planen er å være framme i månedsskiftet juni/juli.

Forberedelsene
Sykkelen veier 50 kilo