Faste rutiner

I går var det en uke siden jeg syklet inn til flyplassen i Quebec.
Tiden går fort og hverdagen inntar meg.
I dag er det å få veden i hus før vinteren.
Klart for mange fine turer til fjells med peiskos, truger og ski.
Kompis Bård Håkon hjalp til, takk Bårdis.

Daglig tenker jeg på turen og hva jeg både opplevde og hva jeg gjennomgikk.
Stadig situasjoner og hendelser dukker frem for meg igjen. Mange inntrykk å fordøye.
Levde i min egen lille «boble».
Blir veldig fokusert. Når uventede hendelser dukker opp har jeg så fokus at redsel ikke er der. Det som ligger fremst er: alltid hvordan løser jeg dette.
Eks: Når hundeangrepet kom uventet og plutselig handler jeg atomatisk ved å forsvare meg for så og gjøre meg stor og fryktløs og igjen angripe hundene.
Mye går automatisk og naturlig.
Når jeg ikke vet hvor jeg er, ingen ting å forholde meg til osv. Da også er jeg rolig og leter etter muligheter og løsninger. Stoler på meg selv, finner frem urinstinktet, følger følelse, ser etter det som er naturlig og de signaler du får av sol måne og landskap.

Faste RUTINER:

Rutiner er viktig, det å ha noe å forholde seg til, det sikre.
Hver dag gjør de samme forberedelsene.
Starter dagen med å spise og drikke, pakker utstyret, sjekker sykkel og for siste gang repeterer neste dagens rute for meg selv.
Starter syklingen og har de samme rutinene underveis med gjennomføring. Eks: når og hvordan jeg spiser, hvordan jeg styrer tankene og hvordan jeg fordeler bruk av krefter underveis. For meg fungerer korte stopp 3 – 5 min.
Kommer frem til dagens mål. Da er det å få av seg klærne, henge de opp til tørk, hvile, vaske/dusje meg, ut å skaffe mat og drikke som jeg skal ha med på neste dags etappe. Spiser mat. Sjekker sykkel. Tar frem planene jeg har gjort på forhånd. Sjekker så godt som mulig neste dags løype og hva som kan møte meg. Pugger navn og veier så godt som mulig. Plan er viktig, men enda viktigere å være tilpasningsdyktig og kunne gjøre nødvendige endringer også underveis.

Du må kunne tilpasse og gjøre endringer selv om du må fravike planen. Gjør du ikke det vil jeg påstå at du ikke når målet og bryter.

Kort oppsummert: Lever i min egen lille verden «boble». Ha tydelige planer og vær best mulig forberedt. Alltid kunne gjøre tilpasninger og endringer.

Vi sees i morgen.
Sykkelhilsen fra sykkelterje.