Hva påvirker meg? Hva bør en unngå? Hvordan styre tankene?

Ny dag, nye muligheter.

Hverdagen kommer sakte men sikkert. Syntes det går litt bedre med å tilpasse meg tidsforskjellen. Merker enda at jeg ikke er trøtt om kvelden, men til gjengjeld trøtt om morgenen. Må presse meg til å stå opp tidligere. Da kommer jeg fortere inn i rutinene her hjemme. I dag sto jeg opp kl 06.00. Det er natta i Canada, phu…… Sover fortsatt urolig og våkner stadig i svette, kroppen har ikke klart å roe seg enda, litt stressa.

Så var det dagens tema.

Hva påvirker meg? Hva bør en unngå? Hvordan styre tankene? Fokus!

Nyhetene inneholder viktige opplysninger og nyttig informasjon. Dessverre er mye av innholdet i nyhetsbildet fokus på negative hendelser. Tenker spesielt på de nyhetene som var et av hovedoppslagene når jeg bestemte meg for ikke mer ta dette innover meg på resten av turen. Noen hadde blitt ranet og drept på H-veien. Noen hadde blitt kjørt ned og drept osv. «Er dette positivt for meg?» tenkte jeg. «Nei.» Hvor stor sjanse er det for at slikt skjer meg, minimalt. Tusenvis passerer uten problem. Hvorfor skal jeg bekymre meg over ting som det er mikroskopisk sjanse for skjer? Bevist så jeg ikke TV på 5 uker. Samme blir tankestyringen i forhold til advarslene du får underveis. Du blir ranet, er et lett bytte. Du blir påkjørt, biltrafikken er aggressiv og de kjører grisefort. Det er ikke mulig å sykle på denne årstiden, været gjør det umulig osv. Jeg tvinger da tankene mine til å tenke at dette må jeg ikke bekymre meg over. Vær på vakt, følg magefølelsen og løs problemet HVIS det oppstår. De fleste situasjoner kan løses. Det samme var advarslene om Bjørn. Bjørnen spiser ikke i utgangspunktet mennesker, men gress, bær og andre ting. I snitt blir bare 1 eller 2 drept av bjørn i året, 55 millioner mennesker bor i Canada, altså liten sjanse for at de skal spise deg. Igjen, hvorfor bekymre seg unødvendig?

Positiv tenkning tilfører energi, Negativ tenking og påvirkning er energityv. Derfor prøver jeg å tenke positivt og se etter alle muligheter.