34. etappe – Fremme i Louisville

Fremme etter 13 mil.

INNHOLDSRIK DAG:

Alt som fulgte med:

  • været
  • hjelperen
  • punktering
  • mekanisk problem
  • syklet feil 2 ganger
  • mobil tom for strøm.
Høydemeter

Jeg skal prøve å beskrive dagen med enkle ord:

Det fysiske og psykiske ble virkelig satt på prøve. Smerte, utmattet, frossen, seigpining, frustrasjon.
Startet dagen i et forferdelig regnvær og motvinden pisket regnet i ansiktet så det gjorde vondt. Måtte rulle underleppa med sår inn i munnen, «drit» vondt. Sloss med vinden og regnet over de åpne slettene. Ble kastet hit og dit i veibanen, ut i grøfta rett som det var. Nå var jeg en fare både for meg selv og andre. Når de store trøkkene/trailerene kom imot stoppet det totalt opp og borte ble jeg i søle og dritt. Når trøkkene kom i min retning var det bare å stålsette seg, jeg holdt det hardeste jeg klarte i sykkelen for ikke å velte eller havne i grøfta. Gikk bra de fleste gangene. Håpet bare at de som kom etter de store trøkkene ikke lå i kanten der jeg syklet for borte ble jeg i vann/søle skyen som ble virvlet opp, ikke mulig å se meg der. Er fanget i «garnet». Uforsvarlig!
Hva skjer? Etter ca. 4 mil dukket «hjelperen» opp, utrolig. Han heter Yves Riopel denne gangen. Han sto i veikanten med pickup’en sin og sa han ville hjelpe meg ut av dette. Sykkelen på planet og inn til en bensinstasjon for å få litt varme og en kopp kaffe (Han bestilte og betalte kaffen og sa her måtte jeg få igjen varmen og kunne bli så lenge jeg ville). Takk Yves, du er et godt menneske. Han snakket Fransk og Spansk. Ingen problem, det gikk fint. Sitter her og får tatt meg igjen. Tørket litt opp. Varmet meg før jeg psyker meg opp og kaster meg ut i helvete de siste 6 mila.

Jeg har noen ganger en dårlig evne til ikke å gi meg, i dag er et slikt eksempel.

Nå sier jeg det selv: ikke mange hadde gjort dette jeg gjør i dag og ikke mange hadde orket å stå i dette. På med våte klær ut i styrtregn som varte hele dagen og den uutholdelige motvinden (som også varte hele dagen).

Nærmet meg byen og kom inn i en trafikkmaskin. Rundt og rundt, under og over veier. Kom ut helt forvirra i tåka og ante ikke himmelretning (Ingen ting å forholde meg til). Gikk egentlig lett nå, fikk vinden i siden/bakfra. Merkelig, men ofte legger de veiene i utenom byen og da skjer dette. Syntes medvinden varte litt lenge og ble usikker. Etterhvert dukket det opp et skilt som det sto 4,5 mil til dit jeg kom fra. Da var det bare å snu og sloss med vinden igjen. Tenkte jeg skulle være lur og ta hensyn til de situasjonene som oppstår når trailerne passerte meg, ville velge enda mindre og roligere veier ut på landsbygda. Her må jeg samarbeide med fru Google maps for stadige kryss med avkjørsler hit og dit. Hva skjer? mobilen blir tom for strøm. (Ikke skjedd tidligere, for kaldt for den?) Koblet på powerbanken, men det tar tid før mobilen får nok strøm til å slå seg på. Bom nr. 2. Ute i ingenmannsland og ante ikke hvor jeg var. Har ingen ting å orientere meg etter bortsett fra vinden. Brukte den og fortsatte. Etter hvert traff jeg på en gammel mann. (Eldre enn meg, er det mulig?) Jeg forklarte og brukte kropp og fingre og han forsto tydelig problemet. Han forklarte på fransk og jeg prøvde å tolke. Vi forsto hverandre og ut til riktig vei bar det. Punktering, huff ikke nå da. Fikk av hjulet og da dukket enda et problem opp. Akselsen i navet var slitt, stålspon. Ikke godt tegn. Fikk ordnet begge delene på en noenlunde måte og håper det holder ut morgendagen. Ikke dårlig med fingre uten følelse. Alt går!

Ikke mange bildene i dag, alt blir vått og jeg er livredd for å ødelegge mobilen. Egentlig hadde jeg nok med å sykle. Uvel, litt ør i hode kvalm og kaster opp mens jeg sykler. Nå står bare morgendagen igjen. Føler meg litt som å lede Tour De France før siste dagen: Nå har jeg klart målet mitt. Planen er å sykle rett til flyplassen. Så får jeg orientere meg og legge plan for hjemreisa. Helst vil jeg rett på flyet. Ønsker nå å komme hjem til familien og venner.

Hold tunga rett i munnen i morgen, Terje. Prøv å nyte siste sykkeldagen i Canada. Lykke til!!

Louisville

Litt om Louisville

Louiseville er en by i Mauricie-regionen i provinsen Quebec i Canada. Det ligger nær munningen av ‘Rivière-du-Loup’, på nordkysten av Lac Saint-Pierre. Louiseville er vennskapsby med Soissons i Frankrike og Cerfontaine i Belgia. Wikipedia

Befolkning: 7 517 (2011)