33. etappe – Fremme i Saint-Jérôme

11,6 mil i sterk motvind og hissige vindkast på opp til 65 km/t sto det på værmeldinga ( føltes som 165 km/t).

Høydemeter
For mer detaljert kart – klikk her!

På Hotellet (bula) jeg lå i natt var det full party i 1.etg. (føltes som om senga var montert oppå basshøytaleren). Skjønner de fester, var tros alt natt til onsdag. Musikken ble slått av kl.04.00 så da fikk jeg 2 deilige timers søvn før jeg sto opp.

Dagen i dag føyer seg inn i rekkene med sterk motvind med «storm» i kastene. Kroppen har fått nok juling nå. På det verste i dag når jeg jobba som besatt med stikkende smerte i låra, verket både her og der tenkte jeg: klarer jeg dette? Hver hundre meter virker som en evighet. Tripp telleren flytter seg jo ikke? Fortvilelse, oppgitthet, frustrasjon og sinne vekslet det hyppig mellom. Overbelastning kan bli et problem. Får ikke styrt belastning, må bare jobbe kontinuerlig. Kjenner jeg beveger meg på kniv-egget av hva kroppen tåler. Etter dagens etappe orket jeg ikke å spise før jeg hadde ligget og tatt meg igjen, måtte hvile meg først. I morgen er det meldt samme motvind, men med regn i tillegg. Lokale store nedbørmengder.

Det undrer meg hvor forskjellig folk bor. Ser flotte hus og hager her jeg er, men også veldig enkle hus og brakker. Det er også store forskjeller på hvordan standard på hus og hager de tettsteder jeg sykler igjennom. Hvordan er arbeidsledigheten her tro? Områdene jeg sykler i varieres fra åpent landskap med jordbruk for så sykle gjennom løvskog område. Folk er ikke så vennlige her som inne i landet og mot Vancouver. Irritert i trafikken og stressa biltrafikk. Veistandarden er så som så.

I morgen er nest siste dag. Får noe å kjempe med i 12 mil. Ingenting gratis. Må bare stå imot.


12 mil i sterk motvind og regn stopper ikke deg Terje!

Saint Jerome

Litt om Saint-Jérôme

Saint-Jérôme er en forstads by som ligger omtrent 45 kilometer nordvest for Montreal på Rivière du Nord. Byen er en inngangsport til Laurentian-fjellene og feriestedene via Autoroute des Laurentides. Wikipedia.

Befolkning: 68 456 (2011)

Byen er oppkalt etter St. Jerome (ca. 347 – 30. september 420), en kirkefar som er mest kjent som bibeloversetter fra gresk og hebraisk til latin . Oversettelsen hans er kjent som Vulgate .