20. etappe – Fremme i Ignace

Mangler noen få meter på 11 mil i dag. 11 mil som startet rundt 0-grader som økte med 2-3 utover dagen. Sluddet sørpe til det var 2 mil igjen. Da gikk det over til regn og enda mer motvind.

Ser ut som et sagblad og de siste 5 milene går det oppover!

Så en hjort sprette rett forbi meg på morgenen.

Ikke bare meg været har overasket. En som er mye større havnet i grøfta, som dere ser på bildet.

Dagen i dag dekkes med et ord: smerte. Du jobber i motvind og sørpe som sakte men sikkert trekker varmen ut av kroppen. Det går verst utover fingre og tær. Du blir våtere og våtere, kaldere og kaldere. Først fryser du, så gjør det vondt for så å bli vondere og vondere. Etterhvert går du fra smerte til «flytsonen» og den er lang. Flytsonen er skummel for nå har du overvunnet smertene, nå kan det være farlig, du har ikke nødvendige signaler lenger. Du blir litt sløv også, pass godt på nå så skader ikke oppstår. Har vært her noen ganger så er veldig på vakt. Har hatt litt for mange dager ettehverandre som har vært i overkant krevende og utfordrende. Kommer til et punkt der en må gjøre tiltak for å komme hel hjem. Sitter flotte barn og barnebarn og ikke minst hverdagshelten Lise Kone. Det med å være «en Helt» kommer jeg tilbake til ved en senere anledning.

Hvilke valg har du nå Terje?

1: Gi deg – nok er nok.

2: Fortsette litt til, kanskje vær og vind snart snur i min favør.

3: Vente noen dager for å se om været bedrer seg.

4: Bli transportert lenger øst med håp om varmere og bedre vær.

Jeg kaller inn til møte etter en smertefull dag for oss alle tre. Etter en intens diskusjon ville kroppen (K) gå for alternativ 1. Hode (H) tenkte så det braket, vurderte fra det ene til det andre og havnet på alternativ 3. Hva med deg da Terje (T)? Han innrømmet at det begynte skikkelig å tære på kropp og psyke. Nei, vil prøve litt til, tror jeg kan skvise ut litt til. Alternativ 2. Nå ble det bråk. Vi blir jo aldri enige. Munnhuggeri og ampert ble det, tilslutt tok T og satte H oppå K, ristet de kraftig og sa «jeg er tross alt størst». H og K har respekt for T, derfor ble det alt. 2 i morgen.

Hvor vi ender får dere se i morgen.

Tommel opp for deg Terje.

Igneca

Litt om Ignace

Ignace er en skipsby i Kenora-distriktet i Nordvestlige Ontario, Canada, som ligger ved Highway 17 og Secondary Highway 599, og på den kanadiske Pacific Railway mellom Thunder Bay og Kenora. Det ligger på bredden av Agimak Lake, og fra 2016 var befolkningen i Ignace 1 202. Wikipedia 

Trelast og turisme er Ignaces inntektskilde i dag. Atttraksjon er den tre etasjer store White Otter Castle , som ligger ved White Otter Lake ved Turtle River, og ble bygget av James Alexander McOuat mellom 1903 og 1914.