21. etappe – Fremme i Shabaqua

18,5 mil laaaaang dag, 10 timer på sete.

Syklet inn i ny tidssone. 6 timer tidsforskjell.

Været endret seg. IKKE regn, så solglimt på dagen. Så bra! Bare en ting som er likt: MOTVIND!!!!!. Startet nesten vindstille, men så kom vinden fra nord/øst, endret seg til øst for så å komme syd/øst altså motvind hele dagen. Bannet høyt på en av slettene der det blåste som verst. ER DET MULIG, når skal dette helvete gi seg. Da sa jeg til meg selv: slutt å sutre din dust. Se ned i veikanten, der ligger snøen fra i går. Jo, jeg hadde det mye bedre i dag. Fikk overnatting på et enkelt sted her i Shabaqua som ligger 6,5 mil nord/vest for Thunder Bay. Landskapet er slik det har vært de siste dagene. Opp og ned, lange sletter, en del trær også nåletrær nå, i de fuktige områdene er trærne spinkle og skrantete. Mye rovfugl som henger der oppe og speider. Ser en del ravn også. Dessverre blir det kjørt på en del dyr og da har disse fuglene enkel mat-tilgang.

Stadig folk som tuter og hilser på meg. Veldig imponert hvordan de store vogntogene tar hensyn. De legger seg langt ut, eller bremser opp hvis det kommer noen imot. Veldig takknemlig for det. Bilene tar også hensyn, men ikke like bra. Må allikevel være på vakt. Det kommer alltid en eller to i løpet av dagen som blåser deg i grøfta. Viktig å lytte/høre når bilen kommer bak deg, noe unormalt så er det bare å flykte til høyre.

Måtte ta dette «magadraget» i dag, var ingen overnattingsmuligheter før her. Alltid spennende. Hadde det vært stengt her, måtte jeg syklet 6 mil til og da hadde det vært mørkt og jeg hadde vært halvdød. Kjempe glad det sto «open» når jeg kom hit.

I dag har jeg ikke fryst.

I morgen tidlig starter jeg i minus 1, kaldt regn utover dagen og sterk motvind. Hva har jeg gjort galt. Får vel som fortjent. Blir en hard, slitsom, psykisk krevende og smertefull dag på sete i morgen.

Mann deg opp Terje! Ikke gi deg! Dette klarer du. Blir bedre etterhvert skal du se.

Shabaqua

Litt om Shabaqua

Shabaqua er et spredt bygdesamfunn og ikke-innarbeidet område i geografisk Laurie Township  i den uorganiserte delen av Thunder Bay District i Nordvestlige Ontario , Canada . Det ligger på høyre bredd av Shebandowan-elven , så vel som på en kanadisk hovedbanelinje for den nasjonale jernbanen , som opprinnelig ble bygget som den kanadiske hovedbanelinjen til den nordlige jernbanen , mellom Mabella i vest og Glenwater i sørøst. Wikipedia