19. etappe – Fremme i Dryden

14,3 mil opp og ned i konstant motvind.

Ikke så kaldt i dag, startet i 2 grader som utpå dagen doblet seg.

Klikk her for mer detaljert kart!

Landskapet er forandret. Trær, mange Laker (tjern/vann), bakker. Nå blir jeg forvirra: gledet meg til noe annet en bare flater og de enorme slettene som ingen ende har. Nå fikk jeg det i dag: opp og ned hele dagen. Forandring ville bli bra tenkte jeg, men hva skjer? Sykler sakte oppover pga bakke og ikke minst motvinden, for så å sykle nedover hvor jeg kunne hvile meg etter oppoverbakkene. Nei… må jo for pokker slite meg nedover også pga den fordømte motvinden. ALDRI hvile å få. Dette tærer på en gammel skrott. Temmelig tom når jeg kom frem i dag også. Merkelig, det kommer stadig yr og småregn. Ser opp på himmelen og klarer ikke helt å forstå hvor det kommer fra.

På morgenen i dag var jeg så heldig å få sett en hjort. Den kom over veien, pokker også tenkte jeg hvordan få tatt bilde. Jeg stoppet, fikk tatt frem mobilen og plystret. Da stoppet hjorten og jammen klarte jeg å få tatt bilde.

Gule skolebusser i alle størrelser som frakter barn ser jeg mange av.

Jeg er som sagt sliten om dagen, men det begynner jammen sykkelen til å bli også. Når jeg planla turen var målet Thunder Bay lørdag 5.oktober. Ligger an til å klare det. I morgen er målet Ignace Profilen ser ut som et sagblad opp og nedoverbakker med stigninger de siste 5 mila.

Jeg er lovet motvind, regn og snø. God tur Terje!

Dryden

Litt om Dryden

Dryden er den nest største byen i Kenora-distriktet i Nordvestlige Ontario, Canada, som ligger ved Wabigoon Lake. Det er det minste samfunnet i provinsen Ontario utpekt som en by. Det, og Kenora er de eneste byene i Ontario som ligger i den sentrale tidssonen. Dryden er helt omringet av Uorganisert Kenora District. Wikipedia

Befolkning: 7 749 (2016)

I dag er hovedindustriene landbruk, turisme og gruvedrift. 

Dryden var stedet for en Air Ontario-krasjet i 1989 og 24 mennesker omkom.

Dryden i flott vær!