18. etappe – Fremme i Kenora

19,1 mil. Lillehammer – Oslo, men det ble ikke rekord.

For mer detaljert kart – trykk her!

Startet på frysepunktet, men gradene økte raskt til + 3 og der ble de resten av dagen. Var lovet lett medvind i dag og det ble det i nesten 8 mil hurra! Så blåste det fra alle kanter inn til det gjenstår ca. 5 mil, da økte vinden i styrken og kom midt imot. Fikk noen regnbyger i dag også, men ble ikke våt inntil skinnet. Etappen i dag ble tung, hadde lite energi. Skjønner ikke det, kanskje det har noe med det jeg har vært gjennom de siste dagene på sykkelsete, hvem vet?

Fikk oppmerksomhet av to velvoksne hunder i dag også. Heldigvis var de på motsatt side av veien, så de kom ikke over. De bjeffer og smilte til meg. Viste meg hele tanngarden, ingen feil med den, 0 hull.

Deilig å være ute av byens stress og mas. Her ute er alt roligere, kunne være langt mellom bilene. Ser noen rovfugler som henger der oppe, ikke meg de ser etter håper jeg. Ser stadig flokker av fugler som skal til Syden på ferie. Ute i ingenmannsland dukker det opp bolig, gjerne veldig enkelt. Landskapet forandrer seg. Mer vegetasjon, busker og trær. I en periode syklet jeg gjennom sumpområde, veldig fuktig. Ble litt forvirret en stund, måtte ta opp kartet. Har jeg syklet feil? Tok jeg feil i det krysset? Jeg sjekket og sjekket, var jeg kommet til Finland? De tusen sjøer land. Nei, fant ut at jeg fortsatt var i Canada.

Nå er jeg kommet inn i staten Ontario. I morgen er jeg lovet kaldt og motvind. Får fin-planlegge morgendagens etappe.

Ta det du får Terje!

Kenora

Litt om Kenora

Kenora, opprinnelig kalt Rat Portage, er en liten by som ligger ved innsjøen i skogen i Nordvestlige Ontario, Canada, nær Manitoba-grensen, og omtrent 200 km øst for Winnipeg. Det er sete for Kenora District. Byen Rat Portage ble sammenslått med byene Keewatin og Norman i 1905 for å danne den nåværende byen Kenora. Wikipedia

Kenora er kjent for sin skjønnhet. Det er 5 store strender i byen. 65 000 kilometer strandlinje og over 14 500 øyer!

Befolkning: 15 096 (2016)