14. etappe – Fremme i Moosomin

Phu…… nok en etappe på over 20 mil.

Klikk her for mer detaljert kart

Planen var å tyne mest mulig ut av dagen for og kunne tilpasse de 3 neste dagene i forhold til vind, regn og snø. Det er meldt snø i morgen. Jeg må ta det som det kommer. Er egentlig mer opptatt av vinden. I morgen er det motvind, men tror jeg skal takle den styrken som er meldt. Søndag sterk motvind og regn, denne dagen må bli kort. Mandag litt regn og motvind. Sykkelen er tung (40 kg), men frontveskene er som et skjold som brøyter vind. Da går det ikke fort selv om jeg må jobbe steinhardt. Dette betyr at jeg må ha flere planer samme dag. I tillegg må det tilpasses motell.

I går var det krise, laderen var borte til mobilen. Adapteren sto nok igjen i kontakta der jeg ladet dagen før. Må få ny. Hva gjør jeg? Jo, ringer min nye canadiske venn Manu. Han ordner ny adapter og mat, super snill gutt jeg håper å kunne gi noe tilbake senere.

Etappen i dag er mye lik de andre med uendelige sletter, men med litt mer vegetasjon.

Mens jeg syklet så dukket det plutselig opp en gravplass på et jorde. Ingen hus eller mennesker så langt jeg kunne se, merkelig.

En del fugler kommer trekkende på vei sydover. Ser en del vindmøller og det skjønner jeg godt at de plasseres her ute i «vind-land».

Stadig noen som tuter og hilser i begge kjøreretninger. Tydelig noen har sett meg tidligere. Hadde flere delmål under dagens etappe. Viste ikke hva kroppen tålte. Jeg kalte inn til råd 2 ganger under veis i dag. Hode, kroppen og meg. Viktig med ulikt antall ved avstemming.

Snakket med Kine (datter) og Anders (svigersønn) når det var igjen 8 mil. Det ga energi. Kine fortalte at minstemann Aksel hadde begynt å reise seg opp på knea for så å prøve og reise seg. Tiden flyr, håper jeg rekker hjem før han går på hendene. Heldig jeg som har så flotte barn og barnebarn.

Planen videre er slik at jeg har et par tre alternativer under veis. Må nå tilpasse litt i forhold til en sliten kropp og ikke minst været. Ingen vits å bruke opp alle kreften i sterk motvind som jeg nesten ikke kommer av flekke.

Lykke til Terje, går bra skal du se.

Moosomin

Litt om Moosomin

Moosomin er en by i det sørlige Saskatchewan grunnlagt i 1882. Det er tjue kilometer vest for provinsgrensen mellom Saskatchewan og Manitoba. Wikipedia

Befolkning: 2 485 (2011)

Moosomin vokste betydelig på slutten av 1960-tallet og begynnelsen av 1970-tallet med byggingen av en større kaliumgruve 35 kilometer nordover. Moosomin er i betydelig vekst. Veksten skyldes flere årsaker. PotashCorp Rocanville – rett nord for Moosomin. Videre ble det satset på vindkraft.