13. etappe – Fremme i Balgonie

Endelig fremme i Balgonie etter 12,5 mil i sammenhengende motvind, regn og kaldt (mellom 3 og 7 grader). Syklet i en lang motbakke i motvind, prøv den som vil. Dette ble i overkant tøft.

Klikk her for mer detaljert kart!

Når jeg omsider kom frem, stivfrossen og våt, sto det på en lapp på døra til motellet et nummer jeg skulle ringe. Gjorde det og kom til en telefonsvarer som ba meg legge igjen en beskjed. Hva gjør jeg nå? Sykle 3 mil tilbake til Regina eller sykle videre i pøsende regnvær og sterk motvind. Sto der og skalv og tenkte: har ikke lyst til noen av delene. Syklet til et hus i nærheten og spurte om de viste hvordan jeg kunne få tak i folk. Hun ringte og ba meg sykle til et gatekjøkken og spørre der og det gjorde jeg. Han som jobbet der, en fra India (KM kaller jeg ham), ringte hit og dit og fikk tak i eieren av motellet som skulle komme om ca. 30 min. KM disket opp med mat og drikke og ca en time etter kom en dame kjørende som ble med meg bort så jeg fikk et enkelt rom. KM er en ny venn. Jeg merker hvor sårbar jeg er. Det er langt mellom stedene for å sove. Og de stedene som er merket med åpne er ikke sikkert er åpen.

Regn motvind og kaldt vær venter meg de neste dagene. Må legge en plan, er sliten nå. I morgen skal det regne halve dagen, men ser ut som vinden er grei. Må prøve å få flest mulig mil i morgen. Lørdag, søndag og mandag blir våte og til tider veldig sterk motvind. Det skal bare bli kaldere og det er meldt snø på søndag. Håper jeg kommer meg så langt at jeg slipper det. Tok noen bilder i dag, ble ikke så mange. Ikke så mye å se når det regner og tåka er der. Stoppet under en bro og tok noe å spise som dere ser på bilde. Jeg får ta en dag om gangen nå og gjøre det optimale ut av det som møter meg. Morgendagens mål tar jeg under veis. Må se an været og en sliten kropp.

Stå på Terje, ikke gi deg.

Balgonie

Litt om Balgonie

Balgonie er en by som ligger i White Butte-området i det sørøstlige Saskatchewan. Balgonie har en Subway-restaurant, 2 bensinstasjoner, et utendørs basseng og en stor ny arena. Det er også hjem til Greenall School. Wikipedia

Balgonie ble oppkalt etter Balgonie Castle i Skottland. I 1882 kjørte det første toget gjennom området på Canadian Pacific Railway. Et postkontor ble opprettet i 1883, og en skole ble bygget i 1891. Balgonie ble innlemmet som en landsby i 1903 og som en by i 1907. Byens befolkning stupte i løpet av 1930- og 1940-årene, men gjennomføringen av motorveien Trans-Canada på slutten av 1950-tallet ga ny vekst. En av Balgonies mest kjente beboere var William Wallace Gibson (1876–1965), som laget det første kanadiskbygde flyet. Gibson fløy med suksess flyet sitt i Victoria i 1910.

Befolkning: 1 625 (2011)