10. etappe – Fremme i Medicine Hat

Fremme i Medicine Hat etter 156 km, dagens mål nådd.

Høydemeter

I dag har det vært uendelige sletter. Sykler 1 time rett frem, stopper og ser meg tilbake. Veien jeg har syklet forsvinner i horisonten. Ser fremover og veien forsetter også der rett frem til den blir borte i horisonten. Godt at en ser dårlig :). Ja, dette er en tålmodighetsprøve og syken blir satt på prøve.

Glemte å skrive om alle gresshoppene i går. Lenge siden jeg har følt meg så omsvermet. Det dunket i hjelmen, brillene og på kroppen. Det var bare å holde munnen igjen. I dag har det vært mye mindre av de.

Ser toget noen ganger. Har vel aldri sett så lange tog og så mange containervogner i et sett. Lokføreren må vel ta seg en spisepause før han kommer frem til siste vogn ved sjekk.

Syklet gjennom oljeland i dag tror jeg. Syklet forbi mange små oljebrønner som var i drift. En del kuer og okser var det også på jordene. De stoppet opp å gresse når jeg kom og sto og glante på meg, skulle tro de aldri hadde sett en syklist før. Har fått ordnet Botox leppe. Har skade fra tidligere turer. Behandler leppa med rompekrem, funker jo bra. Må bare passe på å smøre leppa før rompa, eller det er vel ikke så farlig.

Tryna når jeg skulle av sykkelen i dag, når jeg var fremme. Lå så lang jeg var på asfalten, flaut. De viste ikke at klippset under skoen var løsnet, trodde sikker jeg var en nybegynner.

I morgen blir etappen til Tompkins, like lang. Har en plan B, men den får dere høre om i morgen. Været har vært fint. Lett overskyet og fin temperatur, kan vel ikke klage på vinden heller. Bor på et enkelt Motell, greit nok for meg.

«God tur i morgen Terje»