9. etappe – Calcary til Bassano

Dagens etappe ble på 136 km. Grei vind og varmt utover dagen. Syklet over 1/5 av total distanse nå.

Mer detaljert kart finner du ved å åpne denne linken her!

Nå kommer noen lengre etapper etterhvert. Prøver å legge endemålet til steder der det er folk og mulighet for overnatting inne. Usikkert og det er like spennende hver dag.

Dagens etappe startet gjennom parker og stier i Calgary. Noen av stiene jeg skulle bruke var stengt, hva gjør jeg da? Frem og tilbake! Nei, nå er det kun himmelretninger som funker. Tilbake til ur-instinktet. Vekk med kart og GPS. Det enkle funker alltid, men avhengig av klarvær. Kom meg ut på rett vei etter hvert og så satte jeg kursen østover.

Landskapet ble flatere og flatere. Uendelige jorder. Bonden rekker vel bare over jordet og tilbake med skurtreskeren en gang pr.dag. Uendelige lange sletter, ser bare veien kommer opp i horisonten. Jordene blir også borte i horisonten, enormt.

Snakket med noen her i Bassano og de sa det var grusomt varmt på sommeren og ikke uvanlig med minus 35 – 40 om vinteren. Syklet gjennom et indianer reservat. Mange enkle hus, så nesten ikke folk her. To hunder dukket plutselig opp og angrep meg. Fikk heldigvis ikke bitt. Jeg kom meg av sykkelen og angrep hundene i min villskap. Dette funket heldigvis også denne gangen. Hundene var på størrelse med Rottweilere. Vi sto rett ovenfor hverandre og flekka tenner. Jeg vant! Var vel den styggest. Hundeangrep er noe dritt.

Sitter time etter time på sykkelen hver dag. LAAAAANGE sletter gir rom for tanker. Blir veldig statisk, så jeg prøver å variere sittestilling. Står mye også. Verking går på mer og mer etter ca. 3. time på sete. Verking i nakke, skulder, rygg, rompa, kne og låra, pitring i hendene og føttene. Det handler om å finne stillinger som gjør minst vondt, variasjon er nøkkelen.

Nå blir det etapper på ca 8 timers jobbing om dagen. Medicine Hat på ca 155 km er morgendagens mål.

Til meg selv: «Lykke til Terje!»

« av 7 »

Litt om Bassano

Bassano er en by i Alberta, Canada. Det ligger ved motorveien Trans-Canada, omtrent 140 kilometer øst for Calgary og 160 kilometer nordvest for Medicine Hat. Ligger også ved hovedlinjen til Canadian Pacific Railway. Et lite stykke sør for byen ligger Bassano Dam som er en attraksjon her. Wikipedia

Befolkning: 1 206 (2016)

Høyde over havet: 792 m