8. etappe – fremme i Calcary

Startet kjølig i Benff, men så vidt på rett side av 0. Kald luft, men sola varmet utover dagen.

Snakket med mor og far på telefon i dag. De hadde det bra og da har jeg det bra.

Dagens 14 mil ble noe enklere enn de foregående. Hadde vinden på min side også.

Klart jeg kjenner det i kroppen etter alle de milene og timene på sykkelsete. Rompa er ikke noe å ta bilde av akkurat, ser ut som om den er midt i tenåra med kviser og slitt hud, men det går bra. Skuldra sier ifra. Jeg ber den om å holde kjeft! Har tross alt den andre som er helt perfekt så det går også veldig bra.

Calgary er en stor by, med fantastiske flotte parker.

Jeg tok av H1 i dag og kjørte gjennom flott småhusbebyggelse. De bygger opp nye bydeler som er idylliske. Jeg syklet sykkelstier, igjennom parker, som folk tydeligvis trakk til for å få friheten fra storbyen. Syklet og syklet på kryss og tvers uten helt å vite hvor jeg var hele tiden. Fant et rom tilslutt, det var ikke helt enkelt. Nå får jeg finne ut hvor jeg er for så å navigere meg ut av byen i morgen tidlig.

Rocky Mountain er beseiret og Calgary var første av hovedmålene. Nå er det bare å ta frem delmålene igjen. Bassano neste.

Litt om Calgary

Calgary er den største byen i provinsen Alberta, Canada. Den ligger i den sørlige delen av provinsen, i et område med fjell og høye sletter, omtrent 80 km øst for Canadian Rockies. Byen ligger i Parkland-regionen i Alberta, og er den tredje største bykommunen, etter folketall, i Canada. Wikipedia

Areal825,29 km²
Befolkning1 096 833 (2011)
Bef.tetthet1 329,03 innb./km²
Høyde over havet1 045 meter