Utstyr til Canadaturen

Tidligere turer har lagt grunnlaget for mange av de valg og forberedelser som blir gjort i forhold til denne turen.

Valget av sykkel falt på en Hardrox Gravel. Begrunnelsen for dette er allsidigheten i forhold til at den ruller bra på asfalt i tillegg til at den er en god grussykkel. Den har gode festemuligheter for bagasje både foran og bak. Singeldrev og skivebremser ser jeg også på som en fordel, enklere med bare et drev foran (ingen krankgir som kan ryke og en vaier mindre), gode og trygge bremser. Bukkestyre gir flere valgmuligheter og variasjon for hendene, i hvertfall når du sykler mest landevei hjemme. Velger dekk med bredde 33 mm på denne turen, de er slitesterke og robuste.

Valget har også denne gangen falt på frontbagasje med 2 stk vesker, en styreveske, bagasje bak med 2 stk vesker med telt og liggeunderlag oppå bagasjen.

Reservedeler: eiker og nipler til hjul, 3 stk slanger + en del lappeutstyr, 1 stk ekstra lett dekk, kjede, kjedelåser, vaiere, bremseklosser.

Verktøy: kjedekutter, eikenøkkel, multiverktøy, tape, strips, olje, kniv, enkel tang.

Plastposer.

PS: utstyrsliste legges ved senere.