HVA JEG SER PÅ SOM EN HELT. HVEM KALLER VI HELT OG HVA FORBINDER VI MED HELT?

Jeg velger å avslutte de daglige innleggene i bloggen etter dette innlegget.
Besvarer henvendelser som kommer til meg så godt jeg kan.
Når det dukker opp interessante temaer som er aktuelt for flere så vil jeg legge ut noe om det.
Noen har etterspurt foredrag fra turen. Begynner å forberede det nå så får vi se om det blir før eller etter jul. Tror jeg sikter inn en kveld rett over på nyåret. Mange har alt så smått begynt med julestria og julebord.

Dagens Tema: Hva jeg ser på som en HELT. Hvem kaller vi helt og hva forbinder vi med helt?

Helt er vel muligens en person som gjør noe de fleste ikke får til å kan se opp til.
En som vinner VM, OL, redder mennesker osv.
Ja….. mye av dette er imponerende, men veldig «smalt». Disse personene har egenskaper og får til noe som de færreste av oss klarer.
Jeg personlig ser på begrepet «Helt» og tenker, hvem er «Helt» for meg?
En HELT for meg er nok ikke de som vinner store mesterskap og annet som få andre får oppleve. Jeg er imponert og lar meg rive med og mange av disse er både forbilder og flotte mennesker.
Nei… Jeg ønsker å slå et slag for «Hverdagshelten». Han eller hun som gjør mye for andre i hverdagen. De som gir av seg selv for at andre skal ha det bra. De som bruker uendelig mye av sin fritid for å tilrettelegge for at vi andre kan holde på med det vi liker å gjøre. Hverdagshelter finnes mange steder og på forskjellige arenaer. Felles for alle er igjen at de bruker mye av sin fritid for at du skal kunne være med på felles arrangement på sykkel, ha en hall å turne i, spille håndball, spille fotball osv. Musikkkorpset der det jobbes timevis for å skaffe penger til instrumenter, fotballbaner å spille på, skiløyper å gå i, trenerne og ikke minst de som sitter i styre å stell.
Uten de, ingen aktivitet. Skulle disse fått betalt for tiden de bruker hadde «Norge stoppet opp og godt konk».
Oppfordrer dere til å tenke: Hvem er min «Hverdagshelt»? Hverdagshelter som jeg og mine får glede av?
Min Hverdagshelt er Lisekone. Hun er limet i familien. Hun samler familien til selskaper, hun ringer når det er lenge siden sist, hun er der når det trengs, hun baker, lager mat. Holder venner og familien sammen. Hun bruker tiden sin på andre for at andre skal ha det bra. Vi takker deg Lise.

IF.Eiker Kvikk er min idrettsforening. Der har vi Hverdagshelter. Leder Tone Nordli er en stor helt som bruker uendelig mye av sin fritid for oss andre. Hun har med seg Hverdagshelter som Erik Aasen og Bjørn Brede Baklid. Se hva disse har fått til blant annet med det flotte anlegget: 2 klubbhus, 2 kunstgressbaner, 1 gressbane, friidrettsanlegg m.m. Hver dag stort sett hele året er det folk som bruker anlegget og til tider kryr det av små og store der borte. Uten overnevnte helter hadde ikke dette vært mulig.
Det er selvfølgelig flere som kunne vært nevnt.
Poenget er at slik er det mange steder, det er noen som bruker mye av sin tid for å tilrettelegge for deg.
Ser samfunnet endrer seg og frivillighetsarbeide og dugnadsånden dessverre avtar.

Mitt budskap er: Hvem er dine hverdagshelter? Tenkt deg om før du/dere kritiserer disse personene. De fortjener honnør og takk.

Sykkelhilsen fra sykkelterje.