En liten rapport fra Québec

En liten rapport fra Québec.

Einar Baldvison ordnet opp med tidligere hjemreise. Jeg flyr her fra Québec i ettermiddag til Toronto. Får et døgn der før flyet går derfra i morgen kveld til Island. Flyr fra Island og så til Norge. Lander i Oslo mandag kl 12.30.

Har fått spylt sykkelen og fått vekk det meste av olje og dritt. Flyselskapet er ikke så glad i olje og møkk.

Får tid til å tenke på hva jeg har vært igjennom.

Som jeg beskrev i går så var variasjonene og kontrastene mange. Syklet gjennom 3 tidssoner. Det at jeg syklet på høsten er det flere årsaker til. Må passe hjemme i forhold til de plikter en har der. Sjekket hvordan været hadde vært her i Canada flere år tilbake og fant ut at tidspunktet burde passe fint. Mange ting går det ikke an å styre. Slik vinden har vært er bare uflaks. Det som kommer godt ut av slike opplevelser er at en lærer mye og får enda mer erfaringer. En må ha det strevsomt, kjenne på smerte, kjenne hva det vil si å være sliten og utmattet for å sette pris på det gode og ikke ta det som en selvfølge. En lærer å takle motgang og situasjoner som dukker opp. Ser løsningene, ikke problemene.

Må si jeg opplevde (understreker at det kun er mine opplevelser) merkbar forskjell på menneskene jeg traff på vest og de på østsiden av Canada. På vestsiden var de mer imøtekommende og hensynsfull. I Øst var det spisse albuer, irritasjon og stress hit og dit. På landsbygda er det annerledes, der har de mer tid og tar hensyn, hilser og er blide. I bybildet er det stress og mas.

Må takke alle de tusen trailersjåførene. Slik hensyn de tar bør være et forbilde for mange land. Snakket med en og han sa: er de ikke slik over alt? Må jo ta vare på hverandre. Beklageligvis er det en innimellom, en sjelden gang som eier hele veien og litt til. Tenker på hvordan og hva de transporterte. Kom trailere med hele hus bakpå som tok 2 kjørebaner. Mange hadde både høy og bred last.

Syntes det er trist å se alle dyrene som omkommer i trafikken. Etter hvert kjente jeg på lukta at et dyr lå i nærheten og det stemte. Har syklet forbi mange minnesmerker etter trafikkofre. Skal vi bare godta det?

Høsten og alle de vakre fargene og fargespillet, spesielt i sol er magisk og få kunne oppleve. Høsten er en fin årstid.

Har spurt meg mange ganger på turen; Hvorfor bor enkelt så kummerlige og spartansk? Forskjellene virker å være store. Det virker ikke som det sosiale nettverket er på Norges nivå. Vi har det godt. Bilparken preger ikke at de tenker miljø. Jo større jo bedre. Folk ser ut til å ha dårlige vaner i forhold trening og hva og hvor mye de spiser. Veldig mange er veldig overvektig. Mange har dette gått over til sykdom.

Veldig glad jeg tok turen og veldig glad den er over. Kommer flere tanker og opplevelser senere.

Slapp av litt nå Terje, er sigen.

Oppsummering: