31. etappe – Fremme i Cobden

18,3 mil.

Kort oppsummert: Startet i 3 grader og regn. Mye av dagen ble våt og gråvær med noen solglimt innimellom. Første halvdel var mye bakker og noe av de var både lange og bratte. Etterhvert flatet terrenget ut. Vinden første 6 mila var vindstille. Etterhvert kom det litt vind fra sør som noen ganger var litt med og noen ganger mot – sidevind.

Har ingen vei-skulder å sykle på så jeg måtte ut i veibanen. De fleste tar hensyn, men en og annen liker å vise seg. Utrolig mye trafikk og det ble slitsomt. Mye mer folk og hektisk en det jeg har vært vant til. Nok en strevsom lang sykkel-dag som tyner kroppen og det kjennes.

Dagen i dag har egentlig vært en grå dag i dobbel forstand. I morgen vil jeg prøve å komme meg inn på mindre veier, da gjelder det å holde tunga rett så jeg ikke sykler feil. Blir en utfordring å komme forbi de store byene uten for mye hindringer og trafikkaos. Planen er å komme meg over til nordsiden av elva nedover mot Quebec. Slik værmeldinga ser ut blir morgendagen fin. Onsdag, torsdag regn og motvind. Fredag ser bra ut.

Nå må du hente ut reservene Terje. Hold hode kaldt og vær tøff mot deg selv, men vær fornuftig.

Golden
Høydemeter

Litt om Cobden

Landet rundt Cobden ble først bosatt av den skotske immigranten Dr. Daniel Curdie i 1840. Han etablerte «Tandarook» husmannsplass, en av de tidligste eiendommene på de vestlige slettene, i de lavtliggende åsene rundt elven Curdies. Selve navnet kom fra to opprinnelige ord: ‘Tan’ som betyr bakke og ‘Darock’ som betyr innfødt brød.

Cobden ble kartlagt i 1860 og ble opprinnelig kjent som Lovely Banks. På dette tidspunktet solgte stykker av land for 8 pund dekar. Befolkningen vokste betydelig, med mange nye nybyggere som håndverkere og jordbrukere. I 1865 ble byens navn endret til Cobden etter ledende britisk statsmann og frihandelsadvokat, Richard Cobden. Tidlig industri var mangfoldig, men meieriindustrien var spesielt velstående og den første sentraliserte meierifabrikken ble åpnet i Cobden i løpet av 1888.

En utgave av Cobden Times fra januar 1922 rapporterte hvordan lokale aboriginer den gang besøkte en isolert høyde nær Tandarook-løpet for å få en lokal sopp kjent som blackfellows-brød. Kanskje var de av Kuurn Kopan Noot-stammen, som antas å ha bodd i dette området før europeisk bosetting.

I 1991 hadde Cobden en befolkning på 1026. I 1996 hadde Cobden en befolkning på 1 020. Dette er en nedgang på 0,58%

Cobden størrelse er på 1,85 km og har en befolkningstetthet på 551,351 mennesker per kvadrat km

Cobden er vertskap for sin egen årlige messe og arrangeres i slutten av august hvert år. The Cobden Fair ble etablert i 1854 og tilbyr flere dager med aktiviteter som inkluderer utstillinger, storfe, heste- og saueshow, midtveiskjøring og et rivningsderby. I høytiden har den sin egen julenisseparade . Fra mai til oktober, som ligger på messeområdet Cobden, og som tilbyr ferske, lokale dyrkede råvarer, hjemmelaget bakst og et bredt utvalg håndverk, er et av de beste bøndermarkedene i Ottawa-dalen .

Cobden er også kjent for sitt øl. Whitewater.