24. etappe – Fremme i White River

17,1 mil og fremme til dagens mål: White River.

Detaljert kart – klikk her!

Dagen i dag har vært lang og i innholdsrik.

Først litt om været:
Temperaturen er behagelig 6-10 pluss 👍, vindstille det meste av dagen med lett medvind siste periode. De få gangene det blåste litt imot er glemt👍. Opphold det meste av dagen bortsett fra 2 timer som det hang ei mørk sky og «pissa» på meg mens det var sol og opphold ikke langt unna. Makan til lokalt vær har jeg sjelden vært borti og så fort det skifter. Mange høydemeter i dag også, opp og ned. Svett opp bakken og grøssent ned på andre siden. Bruker de 2 første mila på å komme i gang, kroppen vil ikke helt være med. Så går det greit 3-4 mil. De neste 5-6 mila er alltid tunge både fysisk og psykisk. Så kommer 2-3 mil som er greie, ser slutten. De siste mila går kun på viljen og slik går nu dagan.

Ser jernbanen slynger seg ved siden av veien. Mye flott natur, spesielt når det er opphold og klart og du får høstfargene med kanskje vann i bakgrunnen, magisk.

I dag fikk jeg oppleve rikt dyreliv. Fikk ikke tatt bilder, så jeg legger ved noe bilder som her hentet fra nettet så dere kan sette dere inn i mine opplevelser. Ting dukker opp og forsvinner før jeg rekker å få opp kamera. Syklet inn i en naturpark på morgenen. Da skjedde det ting: først kom det en stor elgokse over veien foran meg. Vi sto og så på hverandre. Jeg tok opp kamera og elgen forsvant. Syklet litt til så kom et beist av en bjørn opp av grøfta og ut i veien. Den var et stykke fra meg, heldigvis. Bamsen tok mye plass i veibanen, dette var en skikkelig rugg. Dette skjedde i en oppoverbakke, sto og tro, satte meg ned og lirket frem kamera, så hoppet bamsefar ut av veien. Pokker hva gjør jeg nå her ute mutters alene. Klager på biltrafikken, men nå kunne de godt ha hvert her. Tett vegetasjon nær innpå veien, bamsen kunne være hvor som helst og fort gikk det ikke med meg opp bakken. Jeg må gjøre meg klar til å forsvare meg. Gjorde klar Bjørnespray og kniven. Bamse skulle få motstand hvis han angrep. Spørs om jeg hadde rukket å få gjort noe, for bamsefar er rask. Alle sansene var på høyspen opp bakken. Brillene av- de dugget. Jeg speidet og lyttet og pustet ikke den km lange bakken. Bamsefar sto nok stille og så meg passere. Senere fløy det opp en stor rovfugl rett ved siden av meg som satt og spiste av noe som hadde endt sine dager i møte med en støtfanger.

Må tilpasse etappene i forhold til overnattingsmulighet og mat tilgang. Skal sykle igjennom en nasjonalpark i morgen også. Den er ikke så stor. Dagen etter blir det igjennom ende en og den er stor og lang. I disse parkene er det ikke bebyggelse. Ikke mulig å rekke igjennom begge på en dag. Nå sykler jeg i 3 dager syd/øst for så å dra mot øst igjen.

God tur og lykke til Terje. Går nok bra!

White River

Litt historie:
Utvandrerne som bukket under

For tusenvis av nordmenn endte utvandringen til Nord-Amerika på 1800-tallet med tap og fattigdom, sykdom og i verste fall død. Historien om det forjettede land har også en bakside. Les mer her!