23. etappe – Fremme i Terrace Bay

Dagens mål nådd, drøyt 11 mil.

For mer detaljert kart – klikk her!

Hardt å stå opp på morgenen, var ikke mange av cellene i kroppen som ville bli med på sykkelen i dag. Brekte kroppen opp på gulvet og gikk igang med rutinene. Temperaturen er mye bedre. Vinden mye snillere, mest med, men også imot til tider. Sykler opp og ned hele tiden. Tidligere uendelige sletter er forandret til en berg og dalbane. Bakker på alt fra små kuler til bratte stigninger på 3-5 km lange og stigninger mellom 8 % og 12 %. Dette merkes, skal ha med doningen min på ca 40 kg. Det som er igjen av krefter skvises ut. Mange høydemeter blir det i løpet av dagen. Har vært opphold bortsett fra 2 små ubetydelige regn byger.

Selv om kroppen er sliten og hue sløvt så er det ikke til å unngå å se den praktfulle naturen. Fjell, vann og høstfarger er bare magisk.

Var ute å spiste på en lokal restaurant. De spurte om jeg ville ha bufé eller bestille, jeg bestilte mat. Folk strømmet på, full brakke. Satt der og observerte. Spennende. Det som er sikkert er at her gikk ingen mat til spille. De hentet den ene overfylte tallerken etter den andre. Det var overfylt både her og der. Stakkars stolene. Kanskje stygt av meg, men dette gikk på helsa løs. Mener ikke alle skal være atleter, langt der i fra. Bare innenfor det fornuftige. Nok om det.

Morgendagen blir også dal og bergbane og noe lenger så nå må jeg prøve å restituere og forberede meg på best mulig måte.

Vær målbevisst i morgen Terje. Du har noen nøkkeletapper foran deg.

Terrace Bay

Litt Historie

På 1800-tallet og i de første tiårene av 1900-tallet var det betydelig utvandring fra Norge til Canada. Når det står i kildene at noen utvandra til «Amerika» er det ikke alltid klart om det var Canada eller USA som var målet, men ettersom man ofte setter likhetstegn mellom «Amerika» og «USA» var omfanget av utvandring til Canada større enn mange tror. Det var særlig attraktivt for tømmerhoggere og pelsjegere å utvandre til Canada, mens jordbrukere gjerne foretrakk det mildere klimaet lenger sør. Til tross for klimaet har Canada en betydelig jordbruksproduksjon i store deler av landet; selv om de arktiske områdene er store, er landet så enormt at man også finner prærielandskap som er godt egna for dyrking av blant annet korn, mais og poteter.