6. etappe – fremme i Golden

Starten i canyon Hop Springs.
Ligger i soveposen og skriver.
Snakket med de som driver campingplassen her. De stenger for vinteren til helga. Fikk advarselskriv om bjørn. Ikke uvanlig at den kommer ned hit for å lete etter mat.
På utsiden av min mini tømmerhytta hørte jeg lyder i natt.
Han sa det ikke gikk an å sykle så sent på året, ville bli kaldt og jeg måtte være forsiktig, ta fly fra Calgary sa han.

2 grader ute og mørkt nå kl 06.00. Delte opp en pizza som jeg tar og spiser restene av før avreise.
De 5 første mila i dag er harde motbakker, skal over et pass sa han.
Mye advarsler! Håper ikke han har rett, det vil være en krise for meg. Pokker at jeg tok hensyn til andre i forhold til når sykkelturen skulle starte. Nå blir det et kappløp med vinteren som er i anmarsj. Blir nok utfordringer med overnattingssteder også, siden de stenger for vinteren.
Må holde motet og syken oppe. Får sende denne meldinga senere siden det ikke er noe dekning her. Jeg sier til meg selv: «Stå på Terje.»
Tidsforskjellen er nå 8 timer.


Endelig på nett igjen, var godt å få en prat med August (sønn), under etappen i dag. Fikk litt energi påfyll kjente jeg.

121 km kjentes her oppe i fjella. Startet i 2 grader, og kaldere ble det over passet. Greit oppover, de første 5 mila var beintøffe.

Nedover kjøringen var fordømt kald, fikk sånne skjelvinger at det ikke var trygt. Stoppet og tok på meg mer klær og det hjalp. Når jeg kom ned måtte jeg kle av meg igjen og sånn går nå dagan.

Landskapet er enormt. På morgenen så jeg ikke så mye natur pga tåke. På dagen åpnet fjella seg, de er spisse og høye. Mange med snø på noen av toppene. Fjelltoppene forandrer seg konstant, leker katt og mus med meg. De gjemmer seg bak tåka i det ene øyeblikket får så å vise frem sin skjønnhet i neste øyeblikk.

Nå må jeg få vasket av meg dritten, ble møkkete over det ene passet jeg syklet. Så blir det mat, kjøpe inn mat som jeg skal ha med på sykkelen og til frokost. Frokosten starter ikke før kl 07.00 i morgen, da er jeg på sykkelen igjen.

Litt om Golden

Golden er en by i sørøst i Britisk Columbia, Canada, som ligger 262 kilometer vest for Calgary, Alberta og 713 kilometer øst for Vancouver. Wikipedia
Høyde over havet: 800 m
Befolkning: 3 708 (2016)

Banff er morgendagens mål

Nok en hard etappe på drøyt 14 mil. Dette blir turens høyeste punkt, passerer drøyt 1600 m.o.h. mens Bannf ligger på drøyt 1400 m.o.h.