5. etappe gjennomført

Fremme etter 140 km, phu….

Dama i kiosken syntes jeg så forferdelig sliten ut så hun kom med drikke og suppe og sa: EAT!

Dette ble en hard reise. Været har vært bra, men litt motvind.

Har lite og ingen signaler her i fjellheimen.

Der jeg har syklet i dag kunne like gjerne vært veien til Hallingdal, bare mye mer bakker. De siste milene i dag åpnet de massive og mektige fjellene for meg. Flott skue med snø på toppene. Fjella forandrer seg nesten fra minutt til minutt grunnet tåka som kommer å går.

I dag blir det sovepose, enkelt, men de vet å ta seg betalt nesten 800 kr. Ikke billig her i Canada. Bortsett fra maten som er billigere enn hjemme. Golden er morgendagens mål 115km. Lang motbakke først, litt ned, opp og ned.

Trenger restitusjonen nå. Dagens etappe kjennes i kroppen.

Litt om Canyon Hot Springs

Canyon Hot Springs ligger i Albert Canyon i British Columbia’s spektakulære Canadian Rocky Mountains øst for Revelstoke, mellom Glacier og Mt. Revelstoke nasjonalparker. 

De er kjent for å ha varme kilder som i dag ligger et stykke unna, men vannet fra de varme kildene ledes til hotellenes bassenger.  Vannet inneholder mineraler som visstnok gir velvære og lindrer ubehag. Mineralvannet i Albert Canyon ble angivelig oppdaget av HLR-arbeidere ved århundreskiftet. Jernbaneansatte gravde en grop ved de varme kildene og foret den med tunge tømmer.