2. etappe – Hope – Merrit

Ferdig med 2. etappe.

Her er kl 07.00 på morgen.
Sitter under tak utenfor motellet jeg overnattet (enkelt).

Spiser et par smørbrød og drikker en kopp kaffe og ser ut på et ufyselig vær. Det bøtter ned. I dag blir jeg våt!! Litt dumt med tåka, ser ikke de mektige fjella i bakgrunnen jeg skal ferdes i. Det som er positivt er at det alltid blir sol etter regn og det gleder jeg meg til. Jeg skal sykle en uke i Rocky Mountains så jeg kommer nok til å se vill å vakker natur.

Ferdig med 2. etappe

Da var dagens etappe over. Ble en regntung, kald og tøff opplevelse. 12 mil hvor det var mye bakker i starten. Opp til fjellet måtte det ha vært 2 mil sammenhengende bakke, phu… Måtte stoppe å ta på meg tørre og mer klær, folk kom bort til meg å trodde jeg var gal?

Fra Hope til Merritt
Høydemeter

Bor på motell, standarden er så som så, men har seng. Merrit er en liten by. Landskapet åpnet seg mellom fjella med dyrkede jorder. Flott landskap, litt kontrast til det jeg syklet igjennom. Kjenner dette blir en tøff reise. Motbakker og motvind kjennes godt med sykkel og sykkelvesker på 40 kg.

Meritt

Litt om Rocky Mountains:

Rocky Mountains er en fjellkjede som strekker seg fra New Mexico i sør langs de vestlige deler av USA og Canada til Alaska i nord.

Den er om lag 5 000 km lang og er på det bredeste omtrent 1 600 km bred. Den høyeste delen av fjellkjeden ligger i Colorado i USA, hvor mer enn 100 fjelltopper er over 4 000 meter. Wikipedia

Litt om Merritt

Merritt er en by i Nicola-dalen i det sør-sentrale indre av British Columbia, Canada. Det ligger 270 km nordøst for Vancouver. Wikipedia (engelsk)
Høyde over havet: 605 m
Befolkning: 7 139 (2016

Forberedelse til 3. etappe

Turen fra Merrit til Kamloops blir på ca 9 mil.

Starter rett i bakke, men ser ut til å være en fin avslutning. Mye av veiene jeg sykler nå er veldig trafikkerte, men har ingen annen mulighet. Vil prøve å sjekke ut mindre trafikkerte veier senere. Må nok over Rocky Montein først. Håper på opphold så jeg kan tørke opp, he-he.