Flyplassen i Toronto + mine tanker om FARER OG SÅRBARHET

Flyplassen ligger i Mississaga en by i nærheten av Toronto ca 4 mil. En forholdsvis ny by med lite å se av severdigheter. Little Norway nær Toronto var en base Norge hadde under 2 verdenskrig for utdanning av norske flygere. Drosjesjåføren fortalte at den fortsatt var i bruk til mindre fly og få avganger daglig. Skulle gjerne tatt meg en tur ned til gamlebyen i Toronto, men det blir nesten 10 mil tur/retur og det orker jeg ikke i dag. Ikke verken mentalt eller fysisk klar for det. Da blir det isteden å få timene til og gå her på flyplassen. Fikk ordnet slik at sykkel og bagasjen ble igjen her på flyplassen i natt. Betalte en butikk litt for at de oppbevarte det for meg.

Drittkjedelig å gjøre ingenting, skulle heller syklet he-he.

Tar opp punktet jeg tidligere nevnte om farer og sårbarhet:

På sykkel i trafikkbildet er du utsatt og sårbar. Hvordan forhindre at ulykker oppstår?

GJØRE MEG SYNLIG
Jeg prøver så godt som mulig å gjøre meg synlig, vise meg frem og tidlig vise hvor jeg skal. Bruk tegn, ikke vær nølende. Prøver alltid å ha en plan B (fluktplan), dersom bilen plutselig kjører ut i veibanen. Hvordan forhindrer jeg da å kollidere? Kjøre i grøfta, velte i asfalten osv. Dette har reddet meg fra krasj noen ganger. Er alltid på vakt for at bilisten feilberegner eller ikke ser meg. Kan slappe mer av der det er liten trafikk og la tankene flyte og inntrykkene fylle deg. Lav sol imot er en fare, du kan bli usynlig i veikanten, spesielt hvis bilisten har møkkete frontrute innvendig.

BRUK SANSENE:
Synet og hørselen lærer meg å kjenne igjen lydene når bilene legger seg ut i god avstand fra deg og de som ikke gjør det.

MUSIKK PÅ ØRET
– eller ørene er etter min mening TOTALT UFORSVARLIG. Vær så snill ikke bruk det. Dette har reddet meg fra hendelser tidligere også på denne turen.

Hjelper ikke om du har rett og bilisten kjørte på deg fordi han ikke så deg, var uoppmerksom, feilberegnet, fikk lav sol imot, satt i mobilen eller andre ting. Du er en myk trafikant og dette kan endre livet ditt i verste fall med døden. Leser stadig om tragiske tilfeller. Har syklet ritt hvor stygge ulykker har skjedd også der syklisten forulykket. Etter en hendelse for noen år siden holdt jeg på å slutte med sykling etter tragiske ulykker som kom tett innpå. Husker jeg tenkte er det virkelig verdt å utsette seg for dette. Var ikke på sykkelen på mange måneder husker jeg.

Til slutt: Pass på deg selv. Smil og vær hyggelig med bilistene. Vink og smil, ikke provoser. Bruk sansene og alltid ha en plan B.

God tur på sykkelturene som gir deg god trening, fine opplevelser, mange fine inntrykk som naturen. La tankene flyte, stillheten, dyr, andre ting som dukker opp som du ville ha sust forbi i en bil.